1985 - Juan Bautista Gumbau Palmer




El mantenidor de la reina fallera infantil de Borriana de 1985, Paula Daudí Borillo, va ser el gran faller borrianenc Juan Bautista Gumbau Palmer.

Mestre de professió, va prestar els seus serveis docents al col·legi dels Salesians, per finalitzar la seu carrera al col·legi “Cervantes” mes tard Penyagolosa.

Com a faller va pertànyer a la falla barri d’Onda, passant després a la Junta Local Fallera de Borriana, baix la presidència de José Ramón Boix Monrraval i en la que va arribar a ser vicepresident de la mateixa. En el període d’any que Juan Gumbau va formar part de la entitat organitzadora de les falles de Borriana, va desenvolupar la tasca de ser el presentador del actes de la mateixa. Sense cap dubte els actes oficials de la Junta Local Fallera no seran mai el mateix sense la veu, entranyable de Juan Gumbau. Va deixar la JLF al 1983.

En finalitzar el seu període en la JLF, va ser fundador de la falla Don Bosco al 1989 i va continuar desenvolupant les seus magnífiques arts per a ser poeta, mantenidor i crític faller.

Mai va negar a ningú la seua participació en qualsevol acte faller i la seua col·laboració desinteressada.

Va ser nomenat Jutge de Pau titular en el ple ordinari de l’1 de setembre de 2005, substituïnt a Francisco Tormo, càrrec en el que va ser ratificat per la Corporació Municipal unànimement, fins al 2017.

Lamentablement Juan Gumbau ens va deixar el 29 de Juliol de 2013, uns mesos abans podíem vore una de les seues últimes aparicions publiques en el mon faller, el 1 de desembre de 2012 amb motiu del 25é aniversari de la Falla Don Bosco, on va fer de mantenidor junt al seu fill Juan Emilio en un dels primers events del renovat Teatre Payà.

Juan Gumbau Palmer va ser un home bo.



1 comentario: